beats by dre cheap

Ako Znaš...

Jutros, na jednoj od radio stanica, začuh početne akorde jedne od meni najdražih pjesama sa prostora ex-yu.
Nisam je relativno dugo čuo, s obzirom koliko je dobra i koliko je često treba slušati, jer sam se pravio pametan i pokvario kućni kompjuter/računar.
Prvi upitnik, poveliki, se pojavio kada začuh glas pjevača.
Ne, to nije Džoni Štulić.
Nema veze, rekoh sebi, pjesma je predobra.
Već nakon prva dva stiha sam se počeo ježiti, znojiti, nervirati,...
Drugi upitnik, koji se pojavi iznad moje glave, bješe kao rahmetli obje zgrade WTC-a zajedno.
Svi oni koji vole, cijene ili poštuju sve ono što je Džoni Štulić napravio (a napravio je mnogo) znaju njegove glasovne mogućnosti. Čak i oni totalno nekritični i zaluđeni Džonijem kao institucijom će konstatovati da Džoni nema neke posebne vokalne sposobnosti.
Ali, Džoni je imao šarm, osjećaj (usljed djelovanja raznih preparata ili ne nije ni bitno), Džoni je unosio sebe u svaku pjesmu ponaosob, da isprovocira, da zainteresuje, da prenese emociju, energiju,...
E ovaj neki seronja to nema.
On je (vjerovatno čuvši na nekom od, pretežno, turbo folk derneka, na kome je bio neki lik sa gitarom kojem je sav taj turbo folk dozlogrdio, odsvirao i otpjevao par stvarki, čisto da ne poludi) izvadio spolovilo i popišao se na pjesmu, kao da je popio tečnosti kao nadprosječno žedna kamila.
Čovjek je zavijao, izvrtao, zapomagao,... (što je realno govoreći gotovo nemoguće kada pjevate predmetnu pjesmu)...
A još k tomu, da prostite, dao sebi za pravo da degeneriše par stihova teksta.
Pitam se do kada???
Do kada će svaki kvazinadrihipersuper moron da sebi da za pravo da javno urinira po nečemu što valja?
DO kada će neka sitna duša, koja sebe naziva producentom, davati sebi za pravo otimanje autorskih prava veličinama poput Džonija (bez obzira što se istom zgadilo da komponuje, svira i pjeva već se uhvatio miomirisa holandskog kanabisa), nadajući se da će zgrnuti brdo para jer su bili pronicljivi pa pogodili u dušu širih narodnih masa???
Do kada će pederčine koje su sklepale brvnarastudio snimati te iste pišače tuđeg lika i djela, istovremeno se šepureći njihovim perjem i terorišući naše mozgove (ako nam je imalo ostalo od silnih predpranja, otkuhavanja, pranja, omekšavanja, centrifugiranja,... ne treba napominjati da je proces cikličan...)???
Do kada će muzički urednici radija (trebao sam ih staviti pod znake navoda) dopuštati tamo nekim DJ-evima (i oni trebaju pod znake navoda) da daju sebi za pravo da neselektivno puštaju muziku???
Do kada će vlasnici, direktori i ini raznih radio stanica upošljavati takve muzičke urednike i DJ-ejeve???
Do kada će svaki jebeni idiot moći imati svoju radio stanicu???

Pogresan korak
http://oklapina.blogger.ba
18/11/2009 08:40